duminică, 15 martie 2009

Cum instalezi o tema pe blogger


Pentru ca blogul meu e hostat pe blogspot, foarte multi bloggeri incepatori, care-au ales aceasta platforma, imi cer diverse sfaturi.
Multi m-au intrebat despre modul in care se schimba o tema de pe blogspot. Asa ca ma vad nevoit sa le explic…

Temele blogger
In primul rand, temele default blogger nu-s deloc cea mai buna alegere. Pentru ca sunt in numar prea mic si pentru ca n-o sa gasiti cea mai buna combinatie de culori. Dar mai ales pentru ca unii vizitatori penalizeaza bloggerii care au teme plictisitoare si nu mai revin pe blogurile acestora, in ciuda continutului interesant.
Si eu am experimentat destul de mult pana cand am gasit o tema care-mi place si care atrage vizitatorii. Este vorba despre tema actuala, realizata de de ce?, care poate fi descarcata de aici.

Nu mentionez si alte site-uri de unde puteti lua teme gratuite pentru blogspot, deoarece le veti gasi pe Google, daca veti cauta blogger themes sau blogger templates.

Instalarea temei

Iata in continuare, modul in care se instaleaza o tema pe blogspot:

Dupa descarcarea temei dorite, aceasta trebuie dezarhivata. Nu cred ca trebuie sa va explic prea multe aici.

Apoi, trebuie sa intrati in contul vostru blogger.

Daca aveti meniul blogger in limba romana, trebuie sa intrati in meniul Aspect.

Din meniul Aspect, alegeti submeniul editati HTML, dupa cum puteti vedea in screenshot-ul de mai jos.
Apoi, salvati tema actuala, deoarece s-ar putea ca noua tema sa nu fie pe placul vostru, apasand pe butonul Descarcati sablonul complet.

Dupa ce ati salvat tema, apasati butonul Browse, pentru a gasi tema pe care ati descarcat-o. Apoi apasati butonul Upload, tema fiind incarcata astfel pe blogul vostru.

Astept si alte propuneri de subiecte pentru tutoriale.

Un comentariu:

Bogdan spunea...

Mersi de articol, chiar aveam nevoie de o tema legata de jocuri de indemanare. Ma gandeam sa aleg o tema cat mai originala. Practic tema blogului e cea care atrage cel mai mult.